Meteen naar de inhoud

Aanstaande woensdag 12 jan. is er een oordeelsvormende gemeenteraadsvergadering waarin de aankoop van de bedrijfswoning (Schansdijk 5) bij Fort Henricus als discussiestuk is opgenomen.
Grote kans dat onze gemeenteraad hierover een besluit gaat nemen.

Steenbergenaar Chiel Veraart is samen met andere ondernemers al 12 jaar bezig met de ontwikkeling van het gebied.
Een groot pluspunt is dat met deze plannen, in samenwerking met SDW, er meerdere plekken voor dagbesteding ter ondersteuning van mensen met een beperking of ontwikkelingsachterstand worden gerealiseerd, dit nu nog deels afhankelijk van de te realiseren mogelijkheden.

En een groot pluspunt natuurlijk is het aantrekken van toerisme in onze gemeente, de plannen liegen er niet om hoor, een museum, rondvaartboot, fluisterbootjes, een bakje koffie tijdens uw fietstocht.

Gezien de complexiteit en lange looptijd van de ontwikkeling rond het fort zijn wij zaterdag 8 januari met 4 leden van Stem0167 bij Chiel Veraart langs geweest. Wij zijn ter plaatste met hem in gesprek gegaan over wat zijn plannen precies zijn en hebben wij een rondleiding door het gebied gehad om de opties en plannen met eigen ogen te kunnen zien. Wij hopen dat de gemeente die besluiten gaat nemen die voor de ondernemers nodig zijn.
12 jaar is immers een lange tijd om in onderhandeling te zijn.
Wij hopen dat de gemeente een verbinder zal zijn tussen alle partijen zodat er snel gestart kan worden.

Dit omdat wij als Stem0167 vanuit de verkregen gegevens en informatie achter het plan van de ondernemers over de exploitatie van Fort Henricus durven te staan.

Voor de betrokken ondernemers is het van belang dat er op korte termijn duidelijkheid komt vanuit de gemeente wat er wel of niet mogelijk is.

Wij danken Chiel Veraart voor het enthousiasme en gedetailleerdheid waarmee hij de plannen heeft uitgelegd en ons ondanks het slechte weer een rondleiding gegeven heeft door het gebied rond fort Henricus.

^René Caumo & Bas van Opdorp