Meteen naar de inhoud

Onze Mensen

Toon van der Wegen

Raadslid

Steenbergen

In 1972 geboren in het mooie Steenbergen.
Op een uitstapje naar Lepelstraat na voor een drietal jaren, heb ik altijd in Steenbergen gewoond.

Samen met mijn vrouw Isabelle hebben wij twee tiener-kids, een zoon en een dochter en wonen wij in ons eigen huisje tegenover Woonzorgcentrum Onze Stede, aan de rand van centrum Steenbergen dus.

Mijn vrouw is werkzaam bij een supermarktketen in Halsteren, ikzelf ben werkzaam als monteur bij een vorkheftruckbedrijf in Moerdijk.
Met twee tieners in onderhoud weten wij dus donders goed wat het dagelijks leven inhoud anno 2021.

Ik heb altijd al wel met interesse zowel de wereld-, landelijke- als lokale politiek proberen te volgen.
Wat me hierin opviel, velen van ons hebben standpunten en roepen die het hardst, maar onderbouwing is nogal eens te zoeken.
Daar ik wereldwijd en landelijk niet zie om iets te kunnen betekenen (op mijn stem uitbrengen na dan), ben ik ervan overtuigd dat dit lokaal wel mogelijk is.

Daarom ben ik enkele jaren geleden het platform Steenbergen in Debat op Facebook begonnen, met de wens om het politieke, publieke debat in de gemeente Steenbergen op gang te helpen.
Met het mezelf echt verdiepen in onze lokale politiek, heb ik veel gelezen, gezien, gehoord, dus geleerd.

Hiermee ben ik dus gaan geloven dat er op alle gebied veel meer te behalen valt in onze mooie gemeente, met al haar prachtige kernen. Daarom dus Stem0167.


Luc Aben

Steenbergen

64 jaar en woon nu 13 jaar in onze prachtige gemeente samen met mijn vriendin Erna.

Steenbergen heeft mijn hart gestolen en daarmee trekken mij de issues, die in Steenbergen spelen, erg aan. Ik wil dan ook graag meewerken aan de aanpak van die problemen.

Ik werk meer dan 25 jaar voor de overheid op een breed gebied: Woningbouw, Ruimtelijke ordening, verkeer, natuur, etc. De laatste 14 jaar als manager en projectleider bij diverse overheidsinstellingen. Ik weet hoe de overheid werkt en wat er nodig is om resultaten te bereiken.
Ik heb ook de nodige bestuurlijke ervaring, zowel als bestuurslid al raadslid.

Ik ondersteun en zet mij in voor Stem0167 omdat deze partij zich daadwerkelijk inzet voor de belangen van de bevolking van onze gemeente. Een stem op Stem0167 is een stem op een gezonde financiële gemeente, geen gemeentelijke herindeling, en een garantie voor onder andere een proactieve ontwikkeling van woningbouw, bedrijventerreinen en een duurzame oplossing van de verkeersproblematiek waarbij U bij de beslissingen wordt betrokken.
Daar sta ik zelf voor en daarom Stem0167.

Sonja Dekker

Dinteloord

Ik ben 61 jaar en inmiddels 26 jaar woonachtig in het prachtige buitengebied van Dinteloord. Ik heb een zoon die zich inmiddels met zijn gezin en 2 kinderen ook in het buitengebied hebben gevestigd.

Ik ben een doorzetter, denk in oplossingen en ben creatief in denken en doen. Ik betrek mensen graag bij vraagstukken en hou van zelfredzaamheid maar ook van samenwerken.

Ik ben in een ver verleden begonnen met de MAVO, vervolgens een agrarische opleiding gevolgd en 5 jaar geleden, vanuit persoonlijke interesse, naast mijn baan ook een HBO opleiding Social work afgerond.

Nadat ik zelfstandig ondernemer ben geweest in de detailhandel branche, ben ik overgestapt naar de Nationale Politie waar ik ruim 20 jaar in de executieve dienst heb gewerkt. Eerst als wijkagent, vervolgens doorgegroeid naar bijzondere doelgroep OGGZ en woonoverlast problematiek. Nu ben ik werkzaam als casemanager PTSS op het politie zorgcentrum.

De keuze voor de politiek ligt verzonken in mijn aard.
Je beslist niet over mensen maar doet dingen met mensen. Die mensen worden nu te vaak gepasseerd en niet betrokken bij besluitvorming. Hier wil ik verandering in brengen.

Aan de voorkant de burger betrekken en mee laten denken in wat we voor elkaar kunnen betekenen. Vervolgens ook iets met de inbreng doen!

We brengen mensen niet alleen samen maar doen het ook samen. Daar sta ik voor.

Mijn lijfspreuk: ‘Gaat niet bestaat niet’


Jordi Rozeboom

Webmaster

Dinteloord

34 jaar en nu samen met mijn vrouw 2 jaar woonachtig in Dinteloord.
We zijn hier komen wonen vanwege de ruimte en de gemoedelijke sfeer.

Ik ben procesoperator en werk in de Haven.

Politiek interesseert mij en volg ik nu al een aantal jaren.
Regelmatig heb ik grote vraagtekens bij de beslissingen die er genomen worden.
Omdat ik het graag anders zie, en niks doen geen optie is, heb ik besloten om actief deel te nemen binnen de politiek.

Mariëlla van Loon

Dinteloord

Mijn naam is Mariëlla van loon. 22 jaar geleden heb ik samen met mijn man een huis in Dinteloord gekocht. Daar wonen we nog steeds. Nu inmiddels samen met onze 15 jarige zoon. In het dagelijks leven werk ik als behandelaar/ POHGGZ in twee huisartsenpraktijken te Roosendaal. Ik hecht veel waarde en belang aan het leven in een maatschappij waar mensen zich een onderdeel in kunnen voelen en gelukkig in kunnen zijn. Daar zet ik me dan ook vrijwillig voor in. Ik heb bijvoorbeeld advies gegeven wat te doen met de slachtoffers van geweld in jeugdzorg. Of door bijvoorbeeld de enquête die ik heb geschreven over de betonblokken op de Steenbergsweg. Dit zijn twee uiterste en die zijn er ook in het dagelijks leven. De reden dat ik lid ben bij Stemd0167 is dan ook dat ik belangrijk vind dat de inwoners van de gemeente Steenbergen zich gehoord voelen. Dit maakt dan niet uit over het gaat over scheef liggende tegels in een buurt, overlast waar een wijk onder gebukt gaat of voor geheel bedrijf dat gevestigd is In Steenbergen. Iedereen in deze gemeente mag op een plek wonen en werken die voor hen belangrijk is. Dat is ook het gedachtegoed van Stem0167. Ieder probleem is anders en uniek en als politieke partij dingen daar rekening mee te houden en gehoor aan kunnen geven. Daar wil ik me graag voor inzetten in een partij als Stem0167 dat doet.


Hans Slijp

Steenbergen

Ik ben als kind van de jaren 50 opgegroeid in Rotterdam met veel vriendjes en vriendinnetjes. In 1975 trouwde ik met Tineke en kregen wij drie fijne kinderen waarvan wij inmiddels ook opa en oma mogen zijn van een mooie kleinzoon.

Na vele jaren wonen in Capelle aan den IJssel zijn wij in 2020 verhuist naar Steenbergen. Dat voelde meteen goed.

Ik ben van nature een doener en altijd op zoek naar oplossingen en saamhorigheid. Je hoeft het niet altijd eens te zijn maar wel met respect samen zoeken naar de ruimte die er is.

Ik ben nog steeds als zelfstandige actief in het bedrijfsleven, en natuurlijk als doener altijd blijven leren, zowel in studie als van medemensen. Daarnaast heb ik ook diverse bestuurs- en leidinggevende-functies vervuld, ooit startende vanaf de werkvloer.

Dat bracht mij in 2022 bij Stem0167, ook een club van doeners die de Steenbergen en kernen verder wil brengen samen met zijn bewoners.

Die ambitie past dus mooi bij mij en geeft mij energie. Energie die ik graag wil teruggeven aan u.

Klaas Rozeboom

Secretaris

Dinteloord

Ik woon sinds november 2020 in Dinteloord.
Daarvoor heb ik in Ridderkerk gewoond.
Ik ben 36 jaar getrouwd en heb 2 zoons, waarvan de oudste ook actief is binnen Stem0167.

Ik ben op dit moment (2021) 5 jaar met pensioen. Daarvoor heb ik 26 jaar als buschauffeur in het streekvervoer gewerkt en daarna 10 jaar als tourchauffeur bij Snelle Vliet touringcars.
Daarnaast ben ik bestuurslid geweest van de stichting Bus Voor Een Dag, deze heeft als missie: het ondersteunen van goede doelen door het (gratis) beschikbaar stellen van een touringcar.

Ik ben lid geworden van Stem0167 omdat de doelstellingen van de partij mij erg aanspreken.


Bas van Opdorp

Voorzitter

Steenbergen

Geboren en getogen in Steenbergen uit een ondernemers familie.
Ik ben de trotse vader van 2 dochters ( 9-1 jr ) en de gelukkige echtgenoot van een geweldige vrouw.

Mijn moeder had in de jaren 70 “babyhuis Ricky” en mijn vader was mede eigenaar van de welbekende meubelzaak “De Blauwe Zaal”.
Na mijn opleiding kreeg ik de kans om in het buitenland te gaan wonen en werken en heb vele verschillende plekken zoals o.a., Dubai, Abu-Dhabi, Indonesië & Singapore als mijn thuis mogen benoemen.
Na de geboorte van onze eerste dochter zijn we teruggekeerd naar Steenbergen om hier de familiebanden te kunnen onderhouden.

Ik werk nu reeds 5 jaar als internationaal verkoopmanager voor een Nederlandse fabrikant van innovatieve centrifuges. Waar ik nog steeds heel de wereld voor over reis maar altijd terugkeer naar mijn thuis in Steenbergen.
Ik ben een fervent carnavalsvierder en doe dit de laatste 22 jaar als grote tromslager van Uttoeternietoe, met als motto “misschien een beetje vaag maar zeker niet te traag!”

Ik draag de gemeente Steenbergen een warm hart toe en wil graag dat mijn kinderen hier dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen zoals die ook mij gegund waren. Het is niet moeilijk om vanaf de zijlijn kritiek te leveren op dingen die mogelijk beter kunnen, maar als je het goed wilt doen, dan moet je het zelf doen. Vandaar dat ik me met Stem0167 voor de volle 100% wil inzetten voor alle kernen en de gemeente Steenbergen om deze geweldige parel van West-Brabant te behouden voor de generaties na ons.

Gillian Korporaal

De Heen

9 jaar geleden ben ik verhuisd naar het mooie dorp De Heen in de gemeente Steenbergen, om een nieuwe betere toekomst op te bouwen, weg uit de randstad en naar het mooie landelijke Steenbergen.
Een plek naar mijn hart , mijn thuis, landelijk en toch alles in de buurt .

Ik ben een alleenstaande vader van 4 en mijn oudste twee kinderen wonen bij mij . Samen met mijn lieve vriendin zijn we op z’n tijd een samengesteld gezin met 6 prachtige kinderen. Een hele drukke bedoeling soms dus.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als voorman op een betonfabriek en daarvoor 18 jaar als kwaliteitscontroleur bij een houtgroothandel.
In mijn vrijetijd houd ik er van om lopend de omgeving in te trekken met mijn fotocamera.
Mensen zullen mij waarschijnlijk dan ook beter kennen van mijn foto’s en van de Facebook groepen Mooi de Heen en Mooi Steenbergen, die ik begonnen ben om precies al die mooie facetten binnen de gemeente grenzen die mij hierheen trokken , te belichten en de rijke historie aan de hand van verhalen en foto’s en beeldmateriaal met elkaar te delen en zo ook onze gemeente positief te promoten.

Bij Stem 0167 wil ik mij inzetten om onze gemeente leefbaar, gezond en mooi te houden voor de toekomst.
Zo ben ik voorstander van het zelfstandig blijven van de gemeente en dus tegen herindeling en wat mij het meest aantrok aan Stem0167 is de doelstelling om de burger meer te betrekken bij de besluitvorming die hun rechtstreeks raken en aangaan . Ik sta achter ons partij programma en geloof dat wij met Stem0167 een echte verandering teweeg kunnen brengen in de Steenbergse politiek, waarin er aandacht is voor al haar kernen.

Wil jij ook verandering? Sluit je dan ook bij ons aan, samen staan we sterk ,samen zijn wij Stem0167.


Ellis Rozeboom

Steenbergen

35 jaar en 9 jaar woonachtig in Steenbergen.

Samen met mijn man run ik een bedrijf in de recreatie branche.

Thuis is het altijd gezellig met 3 kinderen in de leeftijd van 12, 11 en 9 jaar.

De afgelopen 14 jaar ben ik mantelzorger en zorgverlener geweest.
In deze jaren heb ik gezien wat er wel, maar ook vooral niet goed gaat in de WMO, jeugdzorg en mantelzorg. 

Ik wil daarom mezelf de komende periode bij Stem0167 in gaan zetten om de zorg voor alle inwoners van Steenbergen te verbeteren.